BRF.
Bergmansgården 2
 
Bostadsrätterna
Villor
Villorna består av 4 rum, badrum med toalett, tvättstuga (grovkök), och kök på totalt 99 m2, samt kallvind på c:a 65-70 m2 inredningsbar vind. I tvättstugan finns tvättmaskin, torkskåp(*) och värmepanna(**), dessutom finns här en extra utgång till framsidan av huset.

Till huset hör även en carport i vilken det också finns ett förråd med plats för exempelvis cyklar och diverse trädgårdsredskap. Tomt (trädgård) varierar väldigt mycket beroende på vilket hus det gäller och om det finns altan eller plantage etc.
(*) Borttaget i ett fåtal huhåll.
(**) Några hushåll har luftvärmepump istället.


I vardagsrummet finns utgång till ev altan och uteplats. Alla villor har ursprungligen haft stege upp till vindsutrymmet, men idag har några av husen färdig trapp istället.
- Våningsplan 1
- Vinden
Tänk på att varannat hus är spegelvänt mot ritningen.

Månadsavgiften för villorna är för närvarande 4 816 kr.
Parhus
Parhusen består av 4 rum, bad med toa, dusch med toa, grovkök och kök på 118 m2. I grovköket finns tvättmaskin, torkskåp(*) och värmepanna(**). På övervåningen finns tre sovrum, två mindre klädkammare, badrum, möblerbar hall och balkong ut mot framsidan av huset.

Bottenvåningen består av kök, vardagsrum, duschrum, tvättstuga samt hall. I vardagsrummet finns utgång till baksidan och uteplats med tomtgränsen mot skogen. Trädgården varierar väldigt mycket beroende på vilket hus det gäller och om det finns altan eller plantage etc.
(*) Borttaget i ett fåtal huhåll.
(**) Några hushåll har luftvärmepump istället.


På framsidan finns också en liten gård/uteplats. Till huset hör även en carport i vilken det också finns ett förråd med plats för exempelvis cyklar och diverse trädgårdsredskap.
- Våningsplan 1
- Våningsplan 2
Tänk på att det visas 2 lägenheter på ritningen.

Månadsavgiften för parhusen är för närvarande 4 654 kr.
Boendekostnad
Förutom månadsavgiften tillkommer även el, vatten och sophämtning. Bostadsrätterna är i huvudsak eluppvärmda med olje-radiatorer. Varmvatten värms upp i bostaden med elpanna/varmvattenberedare. Beroende på hur mycket man förbrukar el, vatten och vilken årstid det är så varierar den faktiska boendekostnaden varje månad. För mer info ta kontakt med styrelsen.